The Power of the Gamechangers in Dobriniste

SELF - Social Entrepreneurship as a Local Force was the name of the training I had the privilege to lead and together with my fellow trainers Stefan, Ivelina and Zlatin and our wonderful organizer Deiana Dragoeva (ViaCivic Association) to immerse into the energy of a group of young gamechangers. Seven days just passed as a second and we are ready to do so much.

Защо се занимавам с това, което правя - заради такива моменти и хора. Всеки път, когато застана пред група като тази на снимката, аз знам, че очакват от мен да им споделя знания, да ги водя нанякъде и да им разкрия тайни. Това, което те не знаят обаче е, че аз с нетърпение очаквам тях - да започнат, да се отпуснат и да заговорят за нещата, които ги вълнуват. Енергията и зарядът е опияняващ. След няколко часа с хора като тях, аз истински вярвам, че светът може да бъде променян към добро. Всеки ден.

 

Тази група от хора за седемте дни, в които бяхме заедно, идваше на терен (в залата за обучение, в града по задачи или където и там да ги пратехме с колегите ми от треньорския екип) в 9 ч. сутринта и често приключваше работа след 10 вечерта. Бяха ентусиазирани и с готовност се отдаваха на всичко, на което ги подлагахме - от това да са детективи и профайлъри, до това да влязат в обувките на хора с различни физически дефицити или да импровизират с различни роли. Някои дори се качиха на кон.
 

Слушаха, работеха, обсъждаха, измисляха, представяха и търсеха идеи и възможности за решения на дефинирани проблеми. Само за седмица се родиха прекрасни и перспективни идеи за социален бизнес - от платформата, която да подпомогне деца и възрастни от аутистичния спектър и техните приятели и близки, през образователни инициативи, до ефективни решения за зелено предприемачество и устойчиво земеделие.

Дълго след като приключихме нашата среща, участниците останаха активни и свързани. И до момента отлежават идеи, които се раждаха в кафе-паузите и във вечерните разговори и които чакат искрата, за да се реализират.  

 

 

 

Важно е да отдам заслугата на Дияна Драгоева (ViaCivic) и колегите ми треньори Стефан, Ива и Златин, с които заедно сътворихме едно пълноценно пътешествие и без които енергията и магията, нямаше да бъдат възможни. Благодаря на всеки от вас, че ми позволихте да бъдем екип.

 

 


Thank you John, Ola 1, Jessica, Tiago, Apostol, Grigoris, Dumitra, Alexandros, Ana, Eric, Irisi, Marie, Erlend, Salvatore, Erzsébet, Danka, Alexandros 2, Ola 2, Georgi, Nejc, Tomaž, Arbora, Silvia, Valentina, Gabor, Ade, Silvia for the privilege to spend this week with you.

 

Повече за проекта можете да прочетет тук.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Свърши ли времето на мениджмънта?

20/06/2018

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Long Shadow