HOW TO...  ЗА РАБОТАТА С БИЗНЕСА

Знаем, че бизнеса е важен източник на средства, но как се случва взаимодействието на практика?

Пишем писма до толкова CEO-та и правим толкова срещи, но нищо не се случва - как да обърнем тази тенденция?

Търсим да разберем как да говорим, възприемаме и си партнираме с бизнеса, за да създаваме промяна.

Знаем, че правим добро, но как да разказваме историите си и да увличаме бизнеса в нашите каузи?

Fundraising 2.0

Лектори

Основател на IVersa и Директор партньорства в CSR Bulgaria и експерт в Институт "Отворено общество", пряко отговарящ за дизайна, разработката и управление на проекти и програмен координатор към програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП.

Повече от 15 години е свързана с разработването и управление на проекти и познава в детайли техните специфики. Работила е с всички видове донори и програми за финансиране, познава различните форми за набиране на финансови средства (fundraising), подготвя стратегии за развитие, планове за набиране на средства на НПО, планове за управление на качеството, стратегия за комуникация и др. Има сериозен опит в управлението на грантови схеми, оценка на програми и проекти, менторство, модериране на събититя и ивент мениджмънт и работа с медии.

Сертифициран обучител е и създава и преподава програми за обучение по темите фъндрейзинг, социално предприемачество, европейски и донорски програми за финансиране, управление на проекти.

Какво ме мотивира – промяната, която идва от нас.

Борис Колев

Изпълнителен директор на CSR Bulgaria. Активно се занимава с развитие на социални проекти и е бизнес консултант, ментор и гост лектор в български и чужди висши училища по теми като Предприемачество и Социален Бизнес. 

В момента управлява група от компании в сферата на маркетинговите иновации и е едноличен собственик на JT International Group. Съосновател е на DigiMark, един от най-бързо развиващите се стартъп компании за 2013, с фокус в разработката на мобилен софтуер. Почетен президент е на „Българската Форумна Лига“ и е член в борда на директорите на „Mastermind Bulgaria” и още няколко нестопански организации в България. През 2007-ма година световното бизнес издание "Business Week Worldwide" позиционира Борис на 2-ро място сред "Най-успешните млади предприемачи в Европа". През 2011г. печели 2-ро място за наградата "Най-добър млад мениджър на България". През 2013г. попада в първата класация „30 под 30“  на младите лидери с най-голям потенциал в страната според списание Forbes.

Please reload

ТЕМИ НА ОБУЧЕНИЕТО

Да опознаем, подберем и се подготвим за работата с корпоративни дарители

Дрескод, поведение и водене на разговори с бизнеса

Кой, кой е в бизнеса и кои са допирните точки между каузите и корпоративната социална отговорност

Изгубени в превода или говоренето на общ език - как да предадем нашата гледна точка

Разминаването между реалността  и очакванията - кога да поискаме и  кога ще получим подкрепа 

Трикове и съвети от първо лице

За кого е подходящо:
​​

  • представители на неправителствени организации (всякакви видове организации регистрирани по реда на ЗЮЛНЦ)

  • хора, занимаващи се с каузи

  • граждански обединения и неформални групи

ГРАФИК
9:15 Регистрация

9:30 Стратегически модели на управление и развитие на НПО
10:30 Предварителна работа и проучване
11:30 Кафе пауза
12:00 Представяне на каузи за подкрепа и водене на разговори
13.00 Storytelling & комуникация
14:30 Договаряне/изпълнение/ отчетност

Корпоративната социална отговорност е за това как правиш пари, а не какво правиш с тях след като си ги спечелил (CSR.BG)

Специалeн гост

Цецка Караджова 

съучредител и директор на фондация „Светът на Мария“, организация, създадена в подкрепа на хората с интелектуални затруднения.

Създава и ръководи повече от двадесет години дейността на преводаческа агенция „Интерланг“, през които години превръща фирмата в лидер на пазара на преводачески услуги в България. През 2009 година основава в съдружие фирмата за организация на събития „Ивент Дизайн“. Заместник-председател е на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалните преводачески агенции, основател и бивш член на Управителния съвет на Асоциацията на европейската езикова индустрия и член на Управителния съвет на Български дарителски форум. През 2006 г. е отличена с наградата „Златно перо“ за принос към българската култура, а през 2013 г. получава наградата „Жена на годината“ в категория „Общество“ като признание за всеотдайната си работа за осъществяване на каузата за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения в България.

20170422_131516
received_10155066324750519
20170422_094920
20170422_131847
20170422_131606
20170422_102837
received_10155066324205519
20170422_103142

снимки от обучение на 22 април 2017

Обучението се организира съвместно от: